Kayıtlar

Kasım, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bu gıdalar sayesinde gastrit ve mide sorunlarından kurtulun!

Resim
Mide , yenen yiyecekler için tampon görevi görür. Yiyecekler midede karıştırılır, asidik özellikteki mide suyuyla sindirilir. Midede ayrıca diyetle alınan proteinleri parçalayan sindirim enzimleri de salgılanır.   Mide suyu , mide mukozasında bulunan çok sayıda bezden üretilir. Mide mukozası mide suyunun kuvvetli asidik etkisinden korunmak için özelleşmiş hücrelerinden mide iç yüzeyini kaplayan ince viskoz bir mukus üretir. Çeşitli faktörler; bu koruyucu mukus katmanına saldırabilir veya çok fazla mide asidi üretimine neden olabilir. Bunun sonucunda   gastrit   ortaya çıkar. Bu   besinler   sayesinde mide sorunlarınız son bulacak! İşte   mideye iyi gelen besinler ...

Yoğurdun faydaları nelerdir? Yoğurt nelere iyi gelir, günde ne kadar tüketilmeli? Yoğurdun mideye, ciğere, akciğere faydaları...

Resim
Bazı besinlerin sağlığımız açısından faydaları saymakla bitmez. Bunların başında gelense tabii ki sofraların baş tacı yoğurttur. Bir kâse yoğurtta yaklaşık olarak 9- 10 gr karbonhidrat, 6 gr protein ve 6 gr da yağ bulunur. Yoğurt, maya kültürü ve sütün fermente edilmesiyle oluşan son derece yararlı bir besindir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücut için besleyiciliğiyle düzenli tüketimi tavsiye edilen bir besindir. Bunca yararının yanı sıra düşük kaloriye sahip oluşu da popülerliğini arttırmaktadır.  Yoğurdun faydaları   nelerdir? Bu konuyu ayrıntılı olarak açıklayacağız. Yoğurt nelere iyi gelir, günde ne kadar tüketilmeli? İşte merak edilenler…

Ağız ve diş sağlığına dikkat!

Resim
  Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yenisey, “Evimizi nasıl temizliyorsak, aynı şekilde dişlerimizde de hiçbir yüzeyinde birikinti kalmayacak şekilde temizlenmesi gerekiyor” dedi.

Tansiyona ne iyi gelir? Hipotansiyon ve hipertansiyon nedir? Yüksek ve düşük tansiyona iyi gelen bitkisel yöntemler

Resim
  Her yaş ve her meslek grubunda görülen tansiyon hastalıkları yaşamı olumsuz etkilerken, başa çıkılması gereken stres kontrolünün yanı sıra yediğimiz içtiğimiz gıdalar çok büyük önem taşıyor. İlaç tedavisi ve düzenli kontrollerin yapılması ile birlikte gün içinde tüketilen gıdaların vereceği doğal destek ise yadsınamaz. Peki,  tansiyona ne iyi gelir ? İşte tansiyona iyi gelen yiyecekler, doğal yöntemler...

Bacak ağrısına ne iyi gelir? Bacak ağrısı neden olur, evde doğal ve bitkisel tedavi ile nasıl geçer?

Resim
Bacaklarda ağrı ve sızlama sık sık görülen bir sağlık sorunudur. Özellikle yaşlılarda ve hareketi kısıtlı kişilerde yaygın olarak görülen geçmeyen  bacak ağrısı   birçok soruna neden olabilmektedir. Bacak ağrıları birçok nedenden kaynaklı görülebilir. İşte   bacak ağrısına ne iyi gelir ? Bacak ağrısı nasıl geçer, nedenleri nelerdir? Hakkında merak edilenler sizlerle…

Boğaz yanmasına ne iyi gelir? Boğaz yanması neden olur ve nasıl geçer?

Resim
  Yutkunmamızı ve yemek yememizi sağlayan boğazda toplumda yaygın olarak görülmekte olan boğaz yanması sorunu meydana gelmektedir. Birçok neden den kaynaklı olan bu sorun hemen hemen herkeste yaşanmaktadır. Boğaz yanması durumu genellikle gastroözofageal reflü hastalığı belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır. Bu hastalık midede bulunan asitli içeriği mideden yukarı yemek borusuna doğru geri dönmektedir. Bunun sonucu olarak da asitli içerik boğazda yanma yapmaktadır.  Boğaz yanmasına ne iyi gelir ? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Boğaz yanması neden olur ve nasıl geçer? İşte tüm detaylar…

Boğaz şişliğine ne iyi gelir ve nasıl geçer? Boğaz şişliğine evde iyi gelen şeyler, bitkisel ve doğal yöntemler

Resim
  Boğaz, boynun ön bölümünde ya da boynun ön bölümündeki, bu bölümün içi, ağız boşluğundan sonra gelen, yiyeceklerin geçtiği yer olarak bilinmektedir. Soğuk kış aylarında genellikle grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi üşütmeden kaynaklı olarak boğaz altında şişlik meydana gelir. Yemek yerken ve yutkunurken acı bir his veren bu şişlik hakkında vatandaşlar detaylı bilgileri merak etmektedirler. Yaygın bir rahatsızlık olan boğaz şişliği hakkında merak edilen birçok soru bulunmaktadır.  Boğaz şişliğine ne iyi gelir ? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Boğazda şişlik hissi neden olur ve nasıl geçer? İşte tüm detaylar…

Bronşite ne iyi gelir, nasıl geçer? Yetişkinlerde ve bebeklerde bronşite iyi gelen şeyler, evde doğal çözümler

Resim
  Bronşit olarak bilinen sağlık sorunu, akciğerlere giden bronşiyal tüplerin iltihaplanması veya şişmesi sonucu oluşur. Bronşitin, akut bronşit ve kronik bronşit olmak üzere 2 şekli bulunmaktadır. Akut bronşit olarak bilinen bu rahatsızlık genellikle soğuk ya da başka bir solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanmaktadır. Akut bronşit oldukça yaygındır. Bir diğer bronşit çeşitlerinden olan kronik bronşit ise en yaygın sebebi sigara içmektir. Sigara kullanan kişilerin neredeyse tamamına yakınında kronik bronşit tespit edilmektedir. Ayrıca hava kirliliği veya işyerinde toz ya da zehirli gazlara uzun süreli maruz kalındığı zaman da kronik bronşite neden olabilmektedir.  Bronşite ne iyi gelir , nasıl geçer? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz.  Bronşit belirtileri nelerdir? İşte tüm detaylar…

Burun akıntısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Burun akıntısına iyi gelen şeyler nelerdir? Evde doğal ve bitkisel yöntemlerle nasıl durdurulur?

Resim
  Hemen hemen herkeste görülen burun akıntısı genellikle grip, nezle gibi hastalıkların belirtisi olarak bilinmektedir. Burundan grip, nezle veya sinüzit gibi sağlık sorunları sonucu atılan mukusa burun akıntısı diye adlandırılır. Eğer ki kısa süreli olarak burun akıntısı var ise bu bağışıklık sisteminizin çalıştığının göstergesidir. Burun akıntısı sorunu farklı şekillerde görülebilmektedir.  Bazı sağlık sorunlarına bağlı olarak da bilinmektedir.  Burun akıntısına ne iyi gelir ? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz.  Burun akıntısı nasıl geçer, durdurulur? İşte tüm detaylar…

Dil yarasına ne iyi gelir? Dildeki yara nasıl geçer?

Resim
  Ağız boşluğunda bulunana tatmaya, yutkunma ve sesleri boğumlamaya çalışan organlarımızdan olan dilimizde ısırma veya virüs, enfeksiyon gibi etkenler sonucu dilimizde bazı yaralar meydana gelmektedir. Bu dilde oluşan yaralar bizi çoğu zaman huzursuz etmektedir. Dilimizde meydana gelen yaraların neden olmuş olduğu en belirgin belirtiler ise genellikle, dilin üzerindeki yaranın olduğu bölgede görülen ağrı ve yanma hissidir.  Dil yarasına ne iyi gelir ? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Dil yarası neden olur ve nasıl geçer? İşte tüm detaylar…

Uçuğa ne iyi gelir? Dudak uçuğuna iyi gelen şeyler nelerdir? İşte evde hazırlanacak bitkisel krem önerileri

Resim
  Uçuk yani bilimsel adıyla Herpes Simpleks Virüsleri  HSV   kişide kaşıntılar oluşturup, cildi tahriş eden bir enfeksiyon hastalığıdır. Tedavisi için sadece krem ya da merhem sürülerek geçiştirilen uçuk rahatsızlığı bilinenin aksine masum bir hastalık değildir. Özellikle hiç uçuk çıkarmayan kişilerin daha dikkatli olması gerekir. Bu virüs bir kez vücuda girdiğinde sinir hücrelerine yerleşir ve zaman zaman kendini ortaya çıkarır. Dudak, ağız veya diş etinde yaralar olarak ortaya çıkan uçuk virüsü nedir? Dudak uçuğuna iyi gelen şeyler nelerdir? Dudakta uçuk neden çıkar?

Boğaz ağrısına ne iyi gelir, evde nasıl geçer? Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler

Resim
  Yutkunamama, boğazda şişkinlik, acı, kızarıklık, yanma gibi sağlık problemleri ile birlikte kendini gösteren ve özellikle kış aylarında can sıkıcı bir hal alan  boğaz ağrısı , çeşitli hastalıklar ve faktörler dolayısıyla ortaya çıkabilir. Her yaştan insanın bu probleme maruz kalma olanağının yüksek olması ve çoğunlukla evde bitkisel doğal çözümlerle etkisini yitirmesi sebebiyle   boğaz ağrısına ne iyi gelir , evde doğal yöntemlerle geçer mi sorularının yanıtları her mevsimde araştırılır. Boğazda bir enfeksiyon gelişmiş olması ağrı problemini doğurabileceği gibi bu durum farklı hastalıkların bir belirtisi olarak meydana gelmiş de olabilir. Bu sebeple boğaz ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer noktasında bilinçsiz ve gelişigüzel bir tedavi yöntemi izlemeden önce mutlaka doktor görüşüne başvurulmalıdır. İşte yutkunma zorluğuna sebep olan boğaz ağrısını anında kesen yöntemler…

Öksürüğe ne iyi gelir? Evde doğal ve bitkisel tedavi ile öksürük nasıl geçer? Öksürüğü ne keser, iyi gelen şeyler, bitkiler

Resim
  Özellikle kış aylarında etkisini artıran bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalık belirtilerinin başında  öksürük   gelir. Pek çok hastalık dolayısıyla ortaya çıkması mümkün olduğu için öksürük nasıl geçer, öksürüğü ne keser soruları kış aylarında yoğun olarak araştırılır. Öksürük, ciğerlerden gelen hava ile boğaza takılan yabancı cisimlerin dışarı atılmasını sağlayan bir savunma sistemidir. Üst solunum yolları hastalıklarına bağlı olarak daha çok ortaya çıkar. Peki,   Öksürüğe ne iyi gelir ? Öksürüğüne iyi gelen şeyler, bitkiler, doğal yöntemler ve çaylar nelerdir? İşte kuru ve balgamlı öksürük için evde uygulanabilecek doğal ve bitkisel çözüm önerileri…

Boğazda gıcık tarzında öksürük nasıl geçer? Boğaz gıcıklanmasına ne iyi gelir?

Resim
  Mevsim geçişleri birçok hastalığı beraberinde getirir. Havaların bir ısınıp bir soğuması nedeniyle solunum yolları hastalıklarında da artış gözlemlenmektedir. Bu gibi etmenler bir süre sonra kişilerde  boğazda gıcık tarzında   bir öksürüğe yol açar. Bu hissin nedeni; boğazda biriken sıvının bir süre sonra gıcığa sonrasında da kuru öksürüğe dönüşmesidir. Başta üst solunum yolları olmak üzere pek çok hastalığın belirtisi olabilen   boğazda gıcık tarzında öksürük   nasıl geçer? Gıcık hissi veren   öksürüğe ne iyi gelir ? Boğaz gıcıklanmasına evde doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir?

Bronşite ne iyi gelir, nasıl geçer? Yetişkinlerde ve bebeklerde bronşite iyi gelen şeyler, evde doğal çözümler

Resim
  Bronşit olarak bilinen sağlık sorunu, akciğerlere giden bronşiyal tüplerin iltihaplanması veya şişmesi sonucu oluşur. Bronşitin, akut bronşit ve kronik bronşit olmak üzere 2 şekli bulunmaktadır. Akut bronşit olarak bilinen bu rahatsızlık genellikle soğuk ya da başka bir solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanmaktadır. Akut bronşit oldukça yaygındır. Bir diğer bronşit çeşitlerinden olan kronik bronşit ise en yaygın sebebi sigara içmektir. Sigara kullanan kişilerin neredeyse tamamına yakınında kronik bronşit tespit edilmektedir. Ayrıca hava kirliliği veya işyerinde toz ya da zehirli gazlara uzun süreli maruz kalındığı zaman da kronik bronşite neden olabilmektedir.  Bronşite ne iyi gelir , nasıl geçer? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz.  Bronşit belirtileri nelerdir? İşte tüm detaylar…

Bronşit nedir, neden olur? Bronşit tanı ve tedavi yöntemleri

Resim
  Bronşit , akciğerlerin (bronşlar) ana hava yollarının tahriş olmasına ve iltihaplanmasına neden olan bir enfeksiyondur. Akut veya kronik olabilir.   Akut bronşit   genellikle grip, kızamık, boğmaca veya tifo ile birlikte görülürken   kronik bronşit   uzun süreli ve ciddi bir  iltihaplanmadır. Peki, bronşit belirtileri nelerdir? Bronşit nasıl tedavi edilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Boyun ağrısı neden olur, nasıl geçer? Boyun ağrısı nasıl tedavi edilir?

Resim
  Boyun ağrısı , genel olarak yaşam düzenindeki alışkanlıklar sebebiyle ortaya çıkan bir sağlık problemi olarak nitelendirilir. Bununla birlikte kimi hastalıkların da boyun ağrısına sebep olması mümkündür. Özellikle masa başı işlerde çalışanların sık sık rastladığı boyun ağrısı bir çok sebepten meydana gelmektedir. Boyun ağrısı, özellikle bilgisayar kullananların en çok yaşadıkları sağlık sorunları arasındadır. Ağrı sadece boyunda kalmayıp kol, sırt veya omuzlara da sıçrayabilmektedir. Boyun ağrısının nedenleri nelerdir? Boyun ağrısı yaşamamak için en yapmalıyız? Boyu ağrısı nasıl geçer?

Boyun tutulmasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Boyun tutulması için ne yapılmalı, iyi gelen şeyler nelerdir?

Resim
  Boyun tutulması , başımızı sağa ya da sola, aşağı ya da yukarı hareket ettirirken hissettiğimiz acıya denir. Özellikle uykudan uyanıldığında boyun kısmında ağrı hissedilir ve boynumuzu hareket ettirmekte zorlanırız. Bazen de iş yerinde bilgisayar monitörü, TV gibi ekranlara bakarken boyunda ağrı hissedilebilir. Böyle durumlarda halk dilinde de boyun tutulması olarak adlandırılmaktadır. Bu gibi durumlara maruz kalınması halinde ilk olarak araştırılan soru   boyun tutulmasına ne iyi gelir   olur. Tutulma sadece boyunda değil omuz, kol ve sırt kısmına doğru yayılabilir. Dolayısıyla ağrı da o derece artacaktır. Bu durumda boyun tutulmasına iyi gelen yöntemlerin belirlenip tedavi sürecinin başlatılmasından önce probleme sebep olan faktörün tespit edilmesi gerekir. Boyun tutulmasının asıl sebebi kas gerilmeleri ya da yumuşak dokunun zarar görmesidir. Tıp dilinde Levator skapula kası olarak bilinen, boynun arka tarafında ve yanında bulunan, boynun omurgasını omuzla birleşimini sağlayan sist

EVDE ÇÖZÜM! Boyun ağrısına ne iyi gelir? Enseye vuran boyun ağrısı nasıl geçer?

Resim
  Toplumda yaygın olarak görülebilen boyun ağrılarının sebebi genellikle, kas ve bağ zedelenmelerinden kaynaklı olmaktadır. Bu ağrılar genellikle boyunu destekleyen kasların aşırı gerilmesi sonucu oluşmaktadır. Ayrıca ağır bir şey kaldırmak, aşırı spor, iş aktivitesi, yanlış masa başı çalışması kas spazmı gibi bazı rahatsızlıklar da boyun ağrısı yapmaktadır.  Boyun ağrısına ne iyi gelir ? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Boyun ağrısı neden olur ve nasıl geçer? İşte tüm detaylar…

Diş eti çekilmesi ameliyatı nasıl yapılır? Diş eti çekilmesi neden olur ve nasıl geçer?

Resim
  Diş eti, çene boyunca yayılmış olan dişlerin kökleri üzerinden dişi sarmalayıp koruyan dokuya verilen isimdir.  Diş eti çekilmesi , pek çok nedene bağlı olarak gelişebilen ayrıca pek çok komplikasyona yol açabilen bir durumdur. Diş etlerinin zayıflaması, başlıca dişlerin dökülmesi olmak üzere diş üzerinde pek çok olumsuz etkiye sahiptir. Bunun ile birlikte, estetik açıdan da hoş bir görünüm vermez. Peki   diş eti çekilmesi neden olur , tedavisi nasıl yapılır? Diş eti çekilmesi nasıl düzelir? İşte, bazı bilgiler...

Diş eti çekilmesi neden olur, nasıl geçer ve belirtileri nelerdir? Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Resim
  Günümüz yaygın ağız hastalıklarının başında diş çekilmesi gelir. Diş çekilmesi bilimsel anlamda “Diş Atrofisi” olarak isimlendirilmektedir. Yaygın olan bu hastalık önlem alınması kolay, iyileşmesi ve tedavisi uzun süreç isteyen, aynı zamanda maliyetli olabilen bir rahatsızlıktır.Dişeti, dişi çevreleyen ve onu korumakla görevli bir dokudur.  Diş eti çekilmesi   diş taşları, iyi yapılmamış köprüler ya da ailesel yatkınlığa bağlı olarak gelişebilmektedir. Diş kemiğinin bakterilere bağı olarak derinlere doğru erimesi ve bunun da sonucu olarak dişetinin de onu takip ederek aşağı doğru inmesidir.

Mantar hastalığı nedir, neden olur? Vücutta mantar hastalığı nasıl geçer?

Resim
  Cilt hastalıkların en belirgin sebeplerinden bir tanesi mantar enfeksiyonudur. Özellikle mevsim geçişlerinde daha sık görülmekle birlikte aynı zamanda enfeksiyon olduğundan lenf bezlerini de etkiler. Birçok şey mantara sebep olabilir. Bunlar kişilere ve hastalığın durumuna göre değişebilir. Kızarıklık, kaşıntı, ağrı gibi durumlar görülmektedir. Birkaç bakterinin bir araya gelmesi ile oluştuğu için tedavi edilmezse sıkıntılı ve tehlikeli durumlar oluşabilir. Peki; mantar hastalığının tedavisi nasıl yapılır? Hastalık yapan mantarlar hangileridir? Hastalık bulaşıcı mıdır?

Ayak mantarına ne iyi gelir? Ayak mantarına iyi gelen bitkiler

Resim
  Ayak mantarı , zaman zaman çoğu insanda meydana gelme olasılığı bulunan bir cilt hastalığı olarak tanımlanır. Karanlık bölgelerde yaşamını sürdüren, nemli be sıcak ortamlarda üreyen mikroorganizmalar olan mantarlar için ayaklar, hem yaşamlarını sürdürmelerini hem de üreyebilmeleri için elverişli alanlardır. Dar ve hava almayan ayakkabılar uzun süre giyildiği, duş sonrası ayaklar tam olarak kurulanmadığı takdirde ayak mantarına davetiye çıkarılmış olur. Peki bu sorunun çözümü için ne yapılmalıdır? Ayak mantarına ne iyi gelir? Ayak mantarına iyi gelen bitkisel yöntemleri derledik.

Tırnak mantarı nasıl geçer? Tırnak mantarını ne öldürür, ilaçları nelerdir?

Resim
  Tırnak   mantarı en çok merak edilen konular arasında yer alır. Çoğu kişi de görülen tırnak mantarı bulaşıcı olması nedeniyle kokrulan bir problemdir. Peki tınak mantarı nedir? Tırnak mantarı nasıl geçer? Dr.Ata   Nejat Ertek , tırnak mantarlarının en etkili tedavi yöntemlerini açıkladı. İşte tırnak mantarı nasıl geçer sorusunun cevabı...

Arı sokmasına ne iyi gelir, ne yapılır? Arı sokması şişliği ne kadar zamanda iner, şişlik ve kaşıntı nasıl geçer?

Resim
  Özellikle yaz aylarını yaşadığımız şu günlerde arıların da ortaya çıkması kişilerin korkulu rüyası oldu. Özellikle arı sokmasından korkan vatandaşlar kendilerince önlem almaya çalışıyorlar. Arı iğnesini batırdığı anda her zaman ilk müdahale çok önemli olmuştur. Burada önemli olan arının zehirli olup olmadığıdır. Çünkü arının iğnesi içeride ne kadar durursa zehri de aynı oranda vücuda bulaşır ve istenilmeyen tehlikeli boyutlara kadar gider. Buna göre; arı sokmasına ne iyi gelir ? Arı sokması   tedavisi nasıl yapılır?

Kekik Çayının Faydaları Nelerdir? Mucizevi Bitki Kekik Çayı Nelere, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Resim
  Kekik, bitkilerin nane familyasına ait küçük bir bitkidir ve yüzlerce yıllık zengin bir kullanım geçmişine sahiptir. Örneğin Orta Çağ'da insanlar kabus görmemesi için yastıklarının altına kekik yerleştirmişlerdir. Öte yandan, eski Romalılar, ilave lezzet için peynirle birlikte kekik tüketmekteydi. Peki, kekik çayının faydaları nelerdir,  kekik çayı   hangi hastalıklara iyi gelir? Bu başlık altında, mucize bir bitki olan kekik ve tüketilmesi birçok uzman tarafından tavsiye edilen kekik çayı hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Zerdeçal nasıl tüketilir? Zerdeçal yemeklerde nasıl kullanılır?

Resim
  Son günlerde pek çok uzmanın övgüsünü alan zerdeçal, sarıdan turuncumsu renge bürünen kök halinde bir bitkidir. Toplanan kökler taze olarak tüketilebileceği gibi toz halinde de tüketime uygundur. Kurutulan zerdeçal kökleri çubuk zerdeçal halini alarak çaylara ilave edilebilir. Taze ve toz zerdeçal ise çorbalarda ve pilav gibi et yemeklerinde kullanıldığında parlak sarı bir renk verir ve zerdeçalın içindeki faydalı bileşenlerden yararlanılmasını sağlar. Zerdeçal yoğurtla birlikte tüketildiğinde sindirimi düzene sokar ve kilo vermeye yardımcı olur. Peki, zerdeçal nasıl tüketilir? Zerdeçal yemeklerde nasıl kullanılır? Yoğurtlu zerdeçalın faydaları nelerdir? Taze zerdeçal nasıl tüketilir? İşte tüm sorularınızın yanıtları…

Polen nedir ve faydaları nelerdir? Arı poleninin sağlığa olan mucizevi faydaları ve yararları

Resim
  Arı poleni, çok eski tarihlerden bu yana kullanılan besin takviyesi olarak öne çıkmaktadır. Öyle ki, içerdikleri ile oldukça önemli bir takviye olan polenin faydaları d a saymakla bitmez. Halk arasında tam bir şifa kaynağı olarak değerlendirilen ve kabul gören arı poleni, fazla tüketime paralel olarak belirli zararları da beraberinde getirmektedir. Bu yüzden, tüketimine dikkat edilmesi oldukça önem arz eder. Peki, arı poleninin faydaları nelerdir? İşte, şifa kaynağı olan bu takviyenin yararları…

Polen nasıl tüketilir? Polen aç mı tok mu tüketilir?

Resim
  Yüksek protein içeriği ve insan sağlığı için gerekli birçok aminoasiti içinde barındıran polenin faydaları saymakla bitmiyor. Sporcularda etkili bir doping etkisi yaratıyor ve özellikle çocukların bilişsel gelişimine katkı sağlıyor. Ancak, böbrek ve karaciğer rahatsızlığı bulunanlar ve alerjisi olanlar için faydalı bir takviye olmamakla birlikte ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Peki,  polen nasıl tüketilir ? Bal ve polen nasıl yenir? Kuru polen nasıl tüketilir? Sporcular poleni nasıl kullanır? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

Ton balığı nasıl yenir? Konserve ton balığı tarifleri

Resim
Konserve ton balığı ile hem yemek yapması kolay ve hem de keyiflidir. Pek çok kullanım alanı olan konserve ton balığını sınırsız tarifte kullanabilir ve severek tüketebilirsiniz. Omega-3 bakımından zengin olan ton balığı sağlığına önem verenler, diyet yapanlar ve balıksız yapamayanların imdadına hemen yetişiyor. Değerli vitamin ve minerallerle dolu ton balığından vazgeçemeyenler konserve ton balığı ısıtılır mı? Konserve ton balığı kızartılır mı? gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. Peki, konserve  ton balığı nasıl yenir ? Konserve ton balığı tarifleri nelerdir? Diyette ton balığı nasıl tüketilir?

Yulaf ezmesi nasıl yenir? Yulaf kahvaltıda nasıl yenir?

Resim
  Yulaf dünyadaki en sağlıklı tahıllar arasında yerini almaktadır. Mükemmel bir vitamin, mineral, lif ve antioksidan kaynağıdır. Glütensiz tam tahıl olan yulaf, kalp hastalığı riski, kan şeker seviyeleri hatta kilo gibi yaygın sorunların giderilmesinde etkin rol oynar. Günlük yulaf ezmesi tüketiminin 2535 gram arası olmasını öneren uzmanlar aynı zamanda çiğ yulafı süt ya da su içinde bekleterek yemeyi tavsiye ediyor. Besin ve enerji değeri yüksek olması nedeniyle özellikle kahvaltı olmak üzere ekmek, kurabiye ve bisküvi yapımında sık tercih ediliyor. 

Pastırma nasıl yenir? Pastırma çiğ yenir mi, nasıl pişirilir?

Resim
Çiğ etin birçok baharat ve tuzla kurutularak uzun süre dayanıklılığını koruması için elde edilen bir yiyecek olan pastırma, geleneksel Türk Lezzetleri arasında yüzyıllardır yerini korumaktadır. Sağlıksız olduğu düşünülür ancak,  katkısız ve kimyasal içermemek suretiyle son derece sağlıklı ve protein deposu şarküteri et ürünüdür. Çiğ hali ile rahatlıkla tüketilebilen pastırmayı sadece yemeklerde değil kahvaltı gibi günün tüm öğününde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Her ne kadar uzun süre dayanan bir yiyecek olsa da bozulmuş pastırma renk ve kokusu ile kendini çabucak ele verir. Peki,  pastırma nasıl yenir ? Pastırma nasıl pişirilir? Kahvaltılık pastırma tarifleri nelerdir? Bozulmuş pastırma nasıl anlaşılır?

Kudret narı nasıl tüketilir? Zeytinyağlı kudret narı günde ne kadar kullanılır?

Resim
  Kudret narı   mide ve ülser hastalıkları başta olmak üzere karaciğer yağlanmasından, varis ağrılarını azaltmaya kadar muhteşem etkileri ile ön plana çıkmaktadır. Sarı ve turuncumsu pürüzlü kabuklar içinde nar tanelerine benzeyen kırmızı taneciklerden oluşan kudret narı, tat bakımından acı ve ekşimsi olduğundan bal ve zeytinyağı ilavesi ile hafifletilerek çeşitli macunlar hazırlanabilir. Dolayısıyla kudret narı zeytinyağı ve bal gibi güçlü besinlerle bir araya geldiğinde sağlık açısından daha faydalı kürler ortaya çıkar. Bu macunlar doğru saklama koşulları ile uzun süre tüketilebilir. Aynı zamanda günde ne kadar kullanılması gerektiği çeşitli zararları önlemek açısından önemlidir. Peki, kudret narı nasıl tüketilir? Zeytinyağlı kudret narı günde ne kadar kullanılır? Kudret çekirdeği nasıl yenir? İşte tüm sorularınızın yanıtları…

Mango nasıl yenir? Mango kabuğu ile yenir mi, çekirdeği nasıl çıkarılır?

Resim
  Mango sarıdan turuncuya dönen rengi ile çok sevilen tropikal meyveler arasında yer alıyor. Taze mangolar manav tezgahlarında sert ve yumuşak hali ile satışa sunulmaktadır. Mango seçiminde görünümüne göre daha dolgun, yoğun kokulu ve ağır olanları tercih edebilirsiniz. Olgun bir mangoya parmağınızla hafifçe bastığınızda hafif bir girinti oluşacaktır. İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunan mango meyvesi, kabukları ile birlikte tüketilebilir. Mangonun hem meyvesini hem kabuklarını tüketerek olağanüstü faydalarından yaralanmak isteyenler mangonun kabuklarını çöpe atmadan önce mutlaka bir kez daha düşünmelidir.

Hindistan cevizi nasıl yenir? Hindistan cevizi nasıl kırılır, soyulur ve saklanır?

Resim
Hindistan cevizi kırıldıktan sonra taze olarak tüketilebilir, kurutarak pasta ve tatlılarda kullanılabilir, suyu içilebilir hatta Hindistan cevizi yağını çıkararak yemeklerde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda önümüzdeki soğuk ve kuru hava şartlarına karşı hindistan cevizi yağı ile cildinizin en çok ihtiyaç duyacağı nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ancak hindistan cevizi alırken dikkat edeceğiniz detaylar ve saklama koşulları tüm bu ihtiyaçlarınızı karşılamak için en önemli püf noktaları oluşturur. Öyleyse, Hindistan cevizi yağı nasıl yenir? Hindistan cevizi yağı nasıl kırılır, nasıl soyulur? Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi yağı nasıl kurutulur? İşte bu gibi tüm sorularınızın yanıtları ile sizlerleyiz…

Ejder meyvesi nasıl yenir? Ejder meyvesi nasıl saklanır, kabuğu yenir mi?

Resim
  Her zaman tüketmeye alışık olunmayan  ejder meyvesi   farklı görünümü, lezzeti ve sağlık yararları ile son dönemde dikkat çeken meyveler arasında giderek popülerleşiyor. Kabuğu yenmeyen egzotik ejderha meyvesi, tat bakımından kivi ve armut karışımını andırıyor. Kalsiyum, potasyum ve yüksek C vitamini içeriği ile vücut sağlığını koruyan ejderha meyvesi, özellikle diyabeti kontrol atına alıyor ve sindirimi kolaylaştırdığından kilo vermeye yardımcı oluyor. Peki, ejderha meyvesi nasıl yenir? Ejderha meyvesi nasıl saklanır? Ejderha meyvesi nasıl yetiştirilir, faydaları nelerdir? İşte tüm sorularınızın yanıtları…

D vitamini nelerde var? D vitamini hangi besinlerde bulunur?

Resim
  Yağda çözünen vitamin çeşitlerinden biri de D vitaminidir. Halk arasında "güneş ışığı vitamini" olarak da bilinir. Vücudumuzda çok önemli yeri olan  D vitamini , iskelet sisteminin gelişimi, kalsiyum ve fosfor metabolizması için gereklidir. D vitamini eksikliğinde de büyüme ve gelişmede gerilik görülebilmektedir. Bu yüzden D vitamini bulunan besinlerden faydalanmakta yarar vardır. D vitamini nelerde var? Liste hazırladık. D vitamini hangi besinlerde bulunur? İşte yanıtları…

Ev çiçekleri nelerdir? Evde saksıda yetiştirilen çiçeklerin bakımları ve özellikleri

Resim
  Çiçek yetiştirmek ve bakımını düzenli yapmak tutku işidir. Çiçekleri sevgi ile büyütmek ve onlara o şekilde yaklaşmak daha çok verim almayı sağlar. Bu yüzden evde çiçek yetiştiriciliğinde de en önemli faktörler bunlardır. Mesela, bir yere gittiğimizde çiçek susuz mu kalacak, solacak mı veya kuruyacak mı gibi sorular hep akıllarda kalır. Buna istinaden evde çiçek yetiştirmeden önce seçeceğimiz ev çiçeklerinin özelliklerini bilmeliyiz. Evde saksıda yetiştirilen çiçeklerin bakımları ve özellikleri ile ilgili detayları hazırladık. Ev çiçekleri nelerdir? Beraber inceleyelim…

Yanlış tüketiyormuşuz! Ispanağı sakın pişirmeyin!

Resim
  1 İsveç'te Linköping Üniversitesi uzmanları, ıspanağın en sağlıklı halini bulmak için çeşitli yöntemlerle pişirerek test etti. Araştırmada varılan sonuca göre, ıspanak piştikçe içeriğindeki antioksidanlar ölüyor. Bu nedenle ıspanağın en sağlıklı hali çiğ hali. 2 Ispanaktaki lütein seviyesini düzenli olarak ölçümleyen bilim insanları, piştikçe lütein seviyesinin düştüğü sonucuna vardı. Lüteinin kalp krizi riskini azalttığı ve gözleri koruduğu biliniyor. 3 Öte yandan bilinenin aksine ıspanağı yoğurt veya sütle tüketmek de vitaminlerini öldürmüyor, lütein salımına yardımcı oluyor. 4 Araştırmacılardan Dr. Rosanna Chung, "En iyisi ıspanağın hiç ısıyla temas etmemesi. Hatta daha da iyisi ıspanağı smoothie yapıp süt ve süt ürünleriyle karıştırarak tüketmek. Ispanak küçük parçalara kesildiğinde yapraklarından daha fazla lütein dışarı çıkıyor ve yağ, lüteinin çözünebilirliğini arttırıyor." açıklamasını yaptı. 5 İsveç'te Linköping Üniversitesi uzmanları, ıspanağın en sağlıklı

Kahveyi sakın böyle içmeyin !

Resim
  1 Kahve, bağışıklık sistemini güçlendirici, hastalıklara karşı koruyucu etkisiyle dikkat çekiyor. Ancak son yıllarda popüler olan süt tozu, vanilya, karamel gibi katkı maddeleri kahvenin bu yararlı etkisini yok edip kalorisi yüksek bir içecek haline gelmesine yol açıyor. Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozunun ilk sırada yer aldığını anlatan Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş, önemli uyarılarda bulundu. 2 Kahvenin içerdiği maddeler sayesinde gerek ruhsal gerekse fiziksel olarak sağlığa önemli faydaları olduğunu açıklayan Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş, “Ancak her besinin olduğu gibi aşırı kahve tüketiminin de vücudumuza çok zararı var. Özellikle süt tozu, krema, vanilya, fındık, karamel gibi aromalar, tatlandırıcı içeren kahveler vücudumuza zarar veriyor. Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozu en başta yer alıyor. Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor. Süt tozu kadınlarda özellikle dolaşım sistemi

Kilo verirken motivasyonuzu yüksek tutmanın yolları

Resim
  1 Kilo verme süreciyle ilgili tavsiyelerde bulunan Dyt. Gizem Gençyürek, “Herkesin muzdarip olduğu verilemeyen son 5 kilo için bu kilolara dirençli kilolarda diyebiliriz ve her bireyin direnç gösteren vücut ağırlığı olabilir. Öncelikle yapılması gereken asla motivasyon kaybetmemek ve kendimizi strese sokmamak. Bu durumda vücudumuzu aç bırakmak asla doğru değildir üstelik metabolizmayı daha da yavaşlatıp direnci kuvvetlendirebilir hatta kilo artışına sebep olabilir” dedi. 2 Diyetisyen Gizem Gençyürek, kilo verme sürecinde gerçekçi hedeflerde bulunulması gerektiğini belirterek açıklamalarda bulundu. Dyt. Gençyürek, küçük ve gerçekçi hedeflere ulaşmanın esas amaca ulaşmadaki en büyük adım olduğuna değinerek “Motivasyon ve özgüven sağlar, diyet sürecine bağlılığı ve inancı artırır. Diyetin kişiye özel olduğunun farkında olup başkalarının uyguladığı programları uygulamamalı ve diyet süreci ile kilo kaybını asla başkasınınkiyle karşılaştırmamalıyız. Sağlık açısından büyük risk oluşturan te