Mango nasıl yenir? Mango kabuğu ile yenir mi, çekirdeği nasıl çıkarılır?
Mango sarıdan turuncuya dönen rengi ile çok sevilen tropikal meyveler arasında yer alıyor. Taze mangolar manav tezgahlarında sert ve yumuşak hali ile satışa sunulmaktadır. Mango seçiminde görünümüne göre daha dolgun, yoğun kokulu ve ağır olanları tercih edebilirsiniz. Olgun bir mangoya parmağınızla hafifçe bastığınızda hafif bir girinti oluşacaktır. İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunan mango meyvesi, kabukları ile birlikte tüketilebilir. Mangonun hem meyvesini hem kabuklarını tüketerek olağanüstü faydalarından yaralanmak isteyenler mangonun kabuklarını çöpe atmadan önce mutlaka bir kez daha düşünmelidir.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre mango kabuklarında yağ hücrelerinin oluşmasını engelleyen faydalı kimyasalların bulunduğu ve obeziteye karşı mücadelede kullanılabileceği yönündedir. Omega3 ve Omega6 asitleri yönünden zengin olan mango meyvesinin kabukları kansere karşı koruyucu etkilere sahiptir. mango meyvesini dilerseniz kabukları ile dilimleyerek kurutabilir, tek başına mangoyu kabukları ile tüketebilir ya da kabuklarını tatlıların içine ilave ederek harika bir aroma sağlayabilirsiniz. Mangonun çekirdeğini çıkarmak için ise enine değil de boyuna doğru ortadan ikiye keserek çekirdeğinin meyveden kolay bir şekilde ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle "Mango kabuğu ile yenir mi?" "Mango çekirdeği nasıl çıkarılır?" Sorularının yanıtlarını verdik. Şimdi mango nasıl kesilir? Mango sert yenir mi? mango nasıl olgunlaşır? Gibi merak edilen sorularınızın yanıtları ile sizlerleyiz. İşte mango meyvesi hakkında merak edilen detaylar…
MANGO NASIL YENİR?
Tropikal iklimin hakim olduğu hemen hemen her yerde yetişen mango kolestrolü düşürme, görme yeteneğini geliştirme, hafıza güçlendirme ve cilt güzelleştirme gibi daha birçok faydaya sahiptir. Mango meyvesini tatlılarda, meyve salatalarında ve yemeklere ekleyerek kullanabilirsiniz. Mangoyu nasıl yiyebileceğinize ilişkin detayları şu şekilde sıralayabiliriz;
- Olgun bir mangoyu tüketmeden önce ilk olarak iyice yıkadığınızdan emin olun.
- Mangonun kabuğunu soyarak, çekirdeğini çıkarabilir ve dilimlere keserek tüketebilirsiniz.
- Mango meyvesinin suyunu sıkarak tek başına mango suyu tüketebilir ya da çeşitli meyvelerle birlikte kokteyl hazırlayabilirsiniz.
- Smoothielerinize ekleyebilir ya da salatalarınıza ilave ederek lezzetini arttırabilir ve her iki hali ile görsel bir sunum ile kendinizi şımartabilirsiniz.
- Birbirinden lezzetli mangolu pasta ve kup tatlılar hazırlayabilirsiniz.
- Mangoyu dilimler halinde kurutarak sağlıklı atıştırmalıklar elde edebilirsiniz.
- Mango reçeli yapabilir ve kahvaltılarınızda severek tüketebilirsiniz.
- Ayrıca mangoyu dilimler haline getirip püre yapabilir ve üzerine biraz pudra şekeri serpiştirerek yiyebilirsiniz.
MANGO SERT YENİR Mİ?
Mango sert haliyle daha mayhoştur ve yemesi olgunlaşmış meyveye göre daha zordur. Ayrıca lezzet bakımından mangonun aromasını yakalamak zor olabilir. Tıpkı kivi de olduğu gibi sert mangonun yenilebilir bir kıvam alması için olgunlaşmasını beklemek gerekir. Hemen tüketmek istediğiniz mangonun etinin yumuşak olmasına ve kokladığınızda tatlı bir aromaya sahip olduğundan emin olunuz.
MANGO MEYVESİ NASIL KESİLİR?
Mangoyu birkaç işlemden geçirerek kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan keskin bir bıçak, kesme tahtası, kaşık ya da soyacaktır. İşte mango meyvesini keserken işinize yarayacak bazı ipuçları…
Mangoyu kesmek için ilk yöntem; mangoyu bıçağın çekirdeğine değene dek uzunlamasına kesme işlemidir. Ardından bıçağı mangonun etrafından bir kez daha çevirerek kaşığı kesiğe geçirdikten sonra esneterek meyvenin çekirdekten ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Mangoyu küçük küpler halinde kesmek için öncelikle etli kısmı uzunlamasına, ardından enlemesine keserek küçük lokmalar elde edin. Son olarak bıçak ya da çatal ile kabuğu ters yüz ederek etli kısmı pratik bir şekilde çıkarın.
Mangoyu kesmede kullanılan diğer bir işlem için yapmanız gereken ise, öncelikle mangoyu ılık su da bekletmektir. Bu sayede kabuğundan daha kolay ayrılabilir. Kabuklarını soyduktan sonra mangoyu kesme tahtasına alın, çekirdeğinin yanından geçerek uzunlamasına şeritler halinde kesin. 3 dilim elde ederek orta diliminde çekirdeğin etrafını bıçak ile kesin ve tüketin.
MANGO NASIL OLGUNLAŞIR?
Sert mangolarınızı olgunlaştırmak istiyorsanız buzdolabı poşetine mangoları yerleştirin ve poşeti sıkıca bağlayın. Gün ışığı alan bir odada bekletin. Zamanla mangolar daha yumuşak, sulu ve olgun kıvama kavuşacaktır. Olgunlaşmamış mangoyu buzdolabına koyduğunuzda çürüme ihtimalinin olacağını da aklınızdan çıkarmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder