Ton balığı nasıl yenir? Konserve ton balığı tarifleri

Konserve ton balığı ile hem yemek yapması kolay ve hem de keyiflidir. Pek çok kullanım alanı olan konserve ton balığını sınırsız tarifte kullanabilir ve severek tüketebilirsiniz. Omega-3 bakımından zengin olan ton balığı sağlığına önem verenler, diyet yapanlar ve balıksız yapamayanların imdadına hemen yetişiyor. Değerli vitamin ve minerallerle dolu ton balığından vazgeçemeyenler konserve ton balığı ısıtılır mı? Konserve ton balığı kızartılır mı? gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. Peki, konserve ? Konserve ton balığı tarifleri nelerdir? Diyette ton balığı nasıl tüketilir?


Uskumrugiller familyasından orkinos cinsine ait bir besin olan ton balığı, Omega-3 kaynağıdır. Aynı zamanda selenyum, magnezyum, kaliteli protein ve B vitamini açsından önemli bir değere sahiptir. Bu sebepten dolayı özellikle sağlığına önem verenler tarafından sık sık tüketilmektedir. Öte yandan balık yemeyen çocuklara konserve ton balığını dikkat çekici tariflerle sunabilir ve böylelikle balık yemeyi sevdirebilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler ise bazı ipuçlarını takip ederek ton balığını diyetlerine dahil edebilirler. Peki, konserve ton balığı nasıl yenir? Konserve ton balığı kızartılır mı, ısıtılır mı? İşte konserve balığı tarifleri ve merak ettiğiniz tüm sorularınızın yanıtları...

KONSERVE TON BALIĞI NASIL YENİR?

Her zaman aynı yemekleri yapmaktan sıkıldınız ve daha fazla tarife ihtiyaç duyuyorsanız konserve ton balığının harika bir seçim olacağını size hatırlatmak isteriz. Böylelikle tüm gününüzü mutfakta geçirmek zorunda kalmayacak ve lezzetine doyum olmayan işler çıkaracaksınız.

KONSERVE TON BALIĞI ISITILIR MI?

Konserve ton balığını taze hali ile tüketmek daha doğrudur çünkü pek çok konserve balığı konserve edilmeden önce pişirme işleminden geçmektedir. Yani bu, kutudan çıkardığınız gibi doğrudan tüketebileceğiniz anlamına gelir. Bununla birlikte konserve ton balığı ısıtılmaz diye kesin bir bilgi olmamakla birlikte ısıtılması durumunda sağlık sorununa neden olmaz. Yalnızca ısıtma esnasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Konserve ton balığı zaten pişirilmiş bir yiyecek olduğundan onu hafifçe ısıttığınızdan emin olmanız gerekir. Dikkat etmediğiniz takdirde ton balığının mükemmel dokusunu ve lezzetini bozma riski kaçınılmaz olabilir. Konserve ton balığını ısıtırken dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları şu şekildedir;

  • Konserve ton balığını hafifçe ısıtmak için mikrodalgaya atabilir ve kolay bir şekilde ısıtabilirsiniz. Öncelikle ton balığını tabağa alın, üzerini kağıt havlu ile örtün. Bu sayede ton balığının doğal nemini koruyabilir ve kurumasını önleyebilirsiniz. Ardından mikrodalgaya vererek kısa sürede ısıtabilirsiniz.
  • Isıtmak için başka bir yöntem ise tavada sotelemedir. Tavaya ton balığınızı alın ve hafifçe ısıtın. Dilerseniz baharat ilave edebilirsiniz. Isınana kadar kısık ateşte sotelemeye özen gösterin.
  • Aynı zamanda konserve ton balığını yağda hafif kızartabilir ve sebze ilave ederek lezzetli bir yemeğe dönüştürebilirsiniz.

DİYETTE TON BALIĞI NASIL YENİR?

Diyet esnasında ton balığını zayıflamak suretiyle kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli püf nokta nasıl pişirme işlemi kullandığınızdır. Ton balığı ile yapacağınız yiyecekleri diyet yaparken fırında ya da sade hali ile tüketebilirsiniz. Diyet yaparken ton balığı yemenin en klasik ve güzel yolu salatalara eklemektir. Diyet esnasında ton balığını kızartma işlemlerinden kesinlikle kaçınmanız gerekir.

KONSERVE TON BALIĞI TARİFLERİ

TON BALIKLI WRAP TARİFİ

GEREKLİ MAZEMELER

  • 200 gram ton balığı
  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı kapari turşusu
  • 4 adet kıvırcık marul yaprağı
  • 2 adet salatalık
  • ¼ demet dereotu

TON BALIKLI WRAP HAZIRLANIŞI

  1. İlk olarak ton balıklı iç harcı hazırlayalım. Bunun için, konserve ton balığının yağını süzün. Dereotu yapraklarını ve kapari turşusunu ince ince doğrayın. Marul ve kıvırcığı bol suda yıkayın.
  2. Salatalıkları kabuklarını soymadan ince uzun dilimlere kesin. Orta çekirdekli kısımlarını kullanmamaya özen gösterin. Salatalık turşularını da ufak ufak doğrayın.
  3. Küçük parçalar halindeki ton balığını kıyılmış dereotu, salatalık, turşu ve krema ile harmanlayın.
  4. Tortilla ekmeklerine karışımı güzelce yayın. Marul yapraklarını ve salatalık dilimlerini de ekledikten sonra rulo haline getirin.
  5. Eğer isterseniz 4 eşit parçaya bölerek küçük ikramlıklar hazırlayabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz.

TON BALIKLI MAKARNA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 200 gram ton balığı konservesi
  • 1 paket makarna
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı siyah zeytin
  • 1 tatlı kaşığı kapari
  • ¼ fesleğen
  • 1 su bardağı siyah zeytin
  • 5-6 adet cherry domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

TON BALIKLI MAKARNANIN HAZIRLANIŞI

  1. Makarnayı 8-10 dakika haşlayın. Sosunda kullanmak için 1 bardak haşlama suyunu kenara alın, makarnayı süzün.
  2. Sosu için; sarımsağı rendeleyin, kapari ve fesleğeni ince ince kıyın. Domatesleri ikiye bölün.
  3. Zeytinyağını tencerede hafif ısıtın. Domates ve sarımsakları ekleyin ve 2 dakika kadar soteleyin.
  4. Ton balığının yağını süzün ekleyerek, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. Daha sonra tek tek mısır, zeytin, fesleğen, kapari, tuz ve karabiberi ilave edin. Ayırmış olduğunuz haşlama suyunu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
  6. Haşlanan makarna ve ton balıklı karışımı tencerede bir araya getirin. Sıcak hali ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar